Digitalt lärande i utveckling
+ MENY
2017 Feb 23
0

Digitalt lärande i utveckling

För ett tag sedan beskrev jag hur jag tog paus från mitt bloggande här pga föräldraledighet. Efter föräldraledigheten kom jag aldrig riktigt igång med regelbundet bloggande och det kommer jag nog inte att göra heller.

Det är helt enkelt konstant väldigt mycket att göra (på ett positivt sätt) så då får man prioritera och göra det som känns viktigast. Det känns ändå bra att skriva av sig någon gång då och då och jag tänkte göra det from idag.

Digitalt lärande

Just nu är det framförallt mycket inspirerande arbete med det digitala läromedel i matematik och fysik som jag och några andra matematik och fysiklärare och programmerare tillsammans utvecklar. Det är väldigt spännande, utmanande och framförallt roligt att ha möjligheten att vara med och påverka hur ett digitalt lärandemedel (vi kallar det för det) kan utformas och se ut. Vi känner att vi har kommit väldigt långt och har minst lika långt kvar. 😉

Testa, utveckla och testa igen

Det som känns allra svårast med att utveckla ett område som faktiskt inte har funnits tidigare i världshistorien (även om det inte är ”rocket science”) är att det inte finns några mallar. Om jag skulle skriva en ny matematikbok så skulle jag veta ungefär hur en sådan skulle se ut. Ett digitalt läromedel däremot måste tillåtas att röra sig i lite olika riktningar. Man måste testa och se vad som fungerar helt enkelt. Ett sådant test är att jag varit med och funderar lite kring hur sajten Aktie-skola.se skulle se ut. Bland annat designmässigt men också hur innehållet skulle struktureras.

Det var ett ganska litet projekt jämförelsevis men några av de idéer som dök upp där går nog att använda på andra ställen också. Mer om de koncepten en annan gång.

Comment