Matematik och Spel
+ MENY
2012 Sep 26
0

Matematik och Spel

Just nu har jag fått igång ett nytt intresse i klassrummet tillsammans med min elever nämligen att visa hur matematiken kan användas när man utvecklar spel.

Från ett spel byggt i javascript där jag bland annat tillämpar fysikens lagar om projektiler och trigonometri

Jag kan inte på något vis påstå att jag varken är en stor gamer själv eller är särskilt duktig på att spelutveckling själv. Jag har väl skapliga kunskapar i webbaserad programmering i javascript/jQuery och php som jag bland annat använder när vi utvecklar MatematikVideo. Men att påstå att jag är en spelutvecklare är ganska överdrivet…

Varför jobba med matematik och spel?

Men det är väldigt intressant att se denna spelintresserade generation sitta framför mig i klassrummet och se deras ögon glimta lite extra när den där lite torre matteläraren börjar diskutera spel och hur matematiken kan tillämpas för att rita ut saker på skärmen. Det känns helt enkelt väldigt roligt att kunna visa på ett område där matte kommer till användning i den del av elevernas vardag som de tycker allra mest om.

Kan eleverna jobba med detta själva?

Svaret på frågan här ovan är förstås ja, enligt min mening. Framförallt är det nog läraren som själv måste ha ett intresse av programmering redan eller att man är redo att vidareutbilda sig på sajter som codecademy.com eller varför inte codeschool.com. Startsträckan kanske kan vara relativt lång men har man väl fått till de flesta av grundkunskaperna så finns det oändliga antal tillämpningar och möjligheter för elever att tillämpa detta.

Någon gång i framtiden skall jag skriva mer om detta på den här bloggen tror jag.

Comment