+ MENY

Om

2012 Maj 21
0

Varför döpa en blogg till en röd tråd? Kanske lite knasigt namn men anledningen till namnet är att jag i mitt yrke som matematiklärare ofta tycker att det handlar om att hjälpa eleverna att se den där röda tråden. Mellan olika begrepp, representationer, mellan verklighet och teori, mellan ett exempel och ett annat och ett lite annorlunda exempel. Ofta känner jag mig som lärare som en person som hjälper eleverna att se mönster så snabbt och effektivt som möjligt. Därför fick den här bloggen heta en röd tråd.

Vad skriver jag här?

På den här bloggen kommer jag att varva pedagogiska tips med didaktiska erfarenheter. Eftersom jag själv är lärare i matematik och har en förkärlek för programmering så är detta min utgångspunkt. Jag är själv gymnasielärare men kan tänka mig att även du som är lärare på högstadiet i matematik/no eller datorkunskap kan ha nytta av att följa denna blogg.

Vem skriver här?

Jag som skriver på den här bloggen heter Simon Rybrand och jag är utbildad matematiklärare och religionslärare. På mina studier på chalmers så läste jag även programmering. Jag började att jobba heltid som lärare 2004 och jobbar nu deltid på IT-gymnasiet i Göteborg. Resten av tiden driver jag sajten MatematikVideo.se där jag tillsammans med mina kollegor där utvecklar digitala läromedel i matematik.

Det som driver mig som lärare är framförallt möjligheten att jobba med kunskapsutveckling tillsammans med eleverna. Jag älskar det dagliga arbetet i klassrummet och alla de möjligheter till kreativitet och nyfikenhet som finns i denna miljö.

Kontakt

Om du vill kontakta mig så använder du bara kontaktformuläret här nedan:

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande